maanantai 20. syyskuuta 2010

Agnetha Fältskog - Vart ska min kärlek föra

Artisti: Agnetha Fältskog
Kappale: Vart ska min kärlek föra (1972)
Albumi: My love my life
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Han, en man bland andra män"

Aloitamme viikon tunnetun kappaleen huomattavan vähemmän tunnetulla coverilla. Myöhemmin Abbasta tunnetuksi tullut Agnetha Fältskog esitti Maria Magdaleenan roolin vuonna 1972 ruotsalaisessa versiossa Jesus Christ Superstar musikaalista. Tämänkertainen kappale on cover ehkä musikaalin tunnetuimmasta kappaleesta I Don't Know How To Love Him jonka alunperin esitti Yvonne Elliman. 

Vart ska min kärlek föra on kaunis kappale joka pysyy hyvin pienimuotoisena alkupään ajan ja kasvaa suuremmaksi vain lyhyiden hetkien ajaksi. Pääpaino on laulajalla ja tämän tulkinnalla. Piano säestää hiljaisempina hetkinä ja kun tulee aika nostatukselle mukaan liittyvät rummut, kitara, urut ja jouset. Nuoren Agnethan ääni sopii hyvin kappaleeseen, sillä siinä on sopiva annos viattomuuden ja haavoittuvuuden tuntua sekä tarpeen tulleen voimaa. Kappale kertoo saman tarinan kuin alkuperäisversiokin, musikaalikappaleen ollessa kyseessä mitkään suuret muutokset tarinankerronnassa eivät tulisikaan kysymykseen. 

Kun kappale on ruotsinkielinen ja alkuperäinen on se "ainoa ja oikea" versio klassikosta, niin kenelle päivän sattuman sanelema on tarkoitettu? Oma syyni on ollut Abba-fanina omistaa myös Agnethan ja Fridan soolotuotantoa, joten tämä lienee yksi ilmeinen syy. Toinen minkä voin kuvitella on musikaalia fanittavien halu keräillä tai kuulla eri maiden versioita. Oli miten päin tahansa, ilman vahvan alkuperäisversion taakkaa mietittynä kyseessä on varsin mukava ruotsinkielinen pop-biisi jonka suurin vahvuus on Agnethan mukava tulkinta.  

Arvosana: 6,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti