torstai 16. syyskuuta 2010

Beastie Boys - Body Movin' (Fatboy Slim Remix)

Artisti: Beastie Boys
Kappale: Body Movin' (Fatboy Slim Remix) (1998)
Albumi: Beastie Boys Anthology: The Sounds of Science
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Now let me get some action from the back section."

Tämän viikon epävirallinen teema voisi hyvin olla tämän blogin ensi kerrat. Tämän kertainen sattuman sanelma on ensimmäinen remix ja ensimmäinen rap/hip hop biisi. Tahdon tehdä heti selväksi että 90% kaikista remikseistä on mielestäni alkuperäistä kappaletta huonompia tai jopa aivan kamalia. Sitäkin mukavampaa on että kohdille osui juuri yksi niistä poikkeuksista jotka vahvistavat säännön.

Voin hyvin kuvitella Beastie Boysien tilanteen ennen Body Movinin remixversion julkaisua singlenä. Intergalactic oli ollut hitti mutta sen perään ei ollut lohkaista Hello Nasty albumilta arvoistaan seuraajaa. Onnesi BB tajusi kääntyä Fatboy Slimin puoleen joka antoi kappaleelle juuri sen tarvittavan big beat käsittelyn. Myös musiikkivideo (varsin metka sellainen) käytti albumiversion sijasta remixversiota.

Beastie Boys ja Fatboy Slim ovat hyvä yhdistelmä sillä siinä missä big beat on tyylillisesti usein hypnoottisia biittejä ja muutaman lauseen toistelua ovat Beastie Boysien räpit värikkäitä ja vaihtelevia. Sopiva kauhun tasapaino on siis löydetty ja homma toimii paremmin kuin albumiversiossa. Aivan kummankaan osapuolen parasta tuotantoa tämä kappale ei edusta, mutta mielenkiintoinen yhteistyön tulos se silti on. Juuri kun kertosäkeen toistelu uhkaa kappaleessa käydä tylsäksi tuodaan jotakin muuta tilalle ennen kuin taas palatataan hypnoottiseen kertsiin.

Se että remix on parempi kuin alkuperäinen on vielä harvinaisempaa kuin että cover olisi alkuperäisen voittaja. (Remixien ystävät saavat vapasti toki olla eri mieltä.) On kuitenkin hyvä että jokunen poikkeuskin löytyy ja tässä tapauksessa Fatboy Slim sai korotettua vähän keskivertoa paremman albumiraidan yhtä pistettä paremmaksi.

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti