lauantai 4. syyskuuta 2010

Boney M - Kalimba De Luna

Artisti: Boney M
Kappale: Kalimba De Luna (1984)
Albumi: Gold
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Donga donga tenge popopopopopop...

Kun musiikkimaailman suuret virtaukset vaihtuvat toiseen, on aina artisteja ja bändejä jotka putoavat kelkasta eivätkä enää saa entisenlaista suosiota. Vaikka disco kuolikin hitaammin Euroopassa, myös Boney M koki suosionsa tasaisen laskun. Silti 80-luvun alussa Frank Farianin luotsaama yhtye sai vielä pikkuhittejä aikaiseksi varsinkin kotialueellaan Saksassa. Uusi tuleminen tapahtui 90-luvun alussa ja sen jälkeen Boney M -nimellä on kiertänyt ympäri maailmaa varsin kirjava joukko esiintyjiä.

Tällainen pikkuhitti on myös tämän päivän satunnainen poiminta Kalimba De Luna. Se oli Top20 hitti Saksassa, mutta Farianin luovuuden ehtymisen voi nähdä myös siitä että kappale oli hyvin suora lainabiisi Tony Espositolta.

Usein koetan kertoa jotenkin näissä miniarvosteluissani mistä kappale kertoo, mutta tässä tapauksessa en osaa. Jonkinlaista Karibian tunnelmaa kappale koettaa luoda niin soitin- kuin sanoitusratkaisuillaankin, joten aina tärkeässä mielikuvien luomisessa on sentään onnistuttu. Juuri nämä eksoottiset elementit ovat kappaleen suola jossa Boney M:lle epätyypillisesti naisvokaalit loistavat lähes kokonaan poissaolollaan.

Vaikka kappale ei siis juuri kuulostakaan Boney M:n 70-luvun hiteiltä, siinä on silti tarpeeksi mielenkiintoisia ja eksoottisia elementtejä. 80-luvulle ominaisesti tausta on hyvin elektroninen ja sähköjouset ovat antaneet tietä rumpukoneille. Kalimba De Luna on yhtä aikaa hieman haikea, mutta silti kepeä ja huoleton. Kalimba De Luna ja Happy Song olivat olivat Boney M:n kultakauden viimeisiä henkäyksiä, mutta paljon huonomminkin olisi hittiputken voinut päättää. 

Arvosana: 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti