torstai 2. syyskuuta 2010

Electric Light Orchestra - Don't Walk Away

Artisti: Electric Light Orchestra
Kappale: Don't Walk Away
Albumi: Xanadu OST (1980)
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Don''t walk away, all you gotta do is stay." 

Xanadu elokuvana osui tietynlaiseen murroskauteen. 80-luku teki jo tuloaan mutta 70-luvun vaikutus ei tietenkään ollut vielä kadonnut. Itse elokuva on ns. "guilty pleasure" -elokuva jonka juoni on sekamelska joka vie musiikki- ja tanssinumerosta toiseen. Olivia Newton-John hyvänä rullaluistelevana hengettärenä on jäänyt varmasti myös monen mieleen.

Itse soundtrack oli puoliksi Olivia Newton-Johnia ja puoliksi Electric Light Orchestraa eli ELO:a. Tälle päivälle arvottu Don't Walk Away kuului ELO:n puoliskolle ja se on vielä ehtaa 70-luvun soundia. Ei Discovery albumin disco-ELO:a vaan ehkä enemmän aiempien albumien rocktyyliä. Kappale on hidas ja mahtipontinen ja kertoo rakkaudesta joka on karkaamassa käsien ulottuvilta.

Don't Walk Away sisältää kaikki hyvän ELO -biisin perusainekset, mutta itse kokonaisuus on jäänyt hieman laihaksi. Jeff Lynnen vokaalit ja taustalaulu ovat kappaleen parasta antia, mutta esimerkiksi jousiosasto jää hieman liian taka-alalle. Paras koukkukin jää puuttumaan, mutta keskinkertainenkin ELO -biisi on silti ihan kuunneltavaa tavaraa. Tältä soundtrackiltakin löytyisi monta mehukkaampaa lohkaisua mutta ehkä sattuma antaa meidän palata niihin myöhemmin.
Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti