sunnuntai 5. syyskuuta 2010

James Brown - Papa's Got a Brand New Bag - Pt. 1

Artisti: James Brown
Kappale: Papa's Got a Brand New Bag Pt. 1 (1965)
Albumi: 20th Century Masters: The Best Of James Brown
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "He's doing the Monkey, the Mashed Potatoes, Jump back Jack, See you later alligator.

James Brown oli mies jolla oli monta lempinimeä eikä oikeastaan yhtään niistä suotta. Soulin kummisetä ja funkin kantaisä hän kieltämättä oli. Ja yksi suurista viihdyttäjistä. Kuten aina suurten persoonien ollessa kysymyksessä, uran aikana ehtii yleensä sattumaan ja tapahtumaan kaikenlaista.

Papa's Got a Brand New Bag on ylistys vanhalle herrasmiehelle joka uskaultuu tanssilattialle näyttämään parhaat tanssiliikkeensä nuoremmille. Se on 2:07 kestonsa ajan puhdasta, tiivistettyä ja tehokasta James Brown soulfunkkia. Napakka torvisektio aloittaa kappaleen ja on mukana koko kappaleen ajan rytmittämässä kappaletta. Yhtä terävä on myös kitara, onnistuen samalla olemaan myös rytmikkään letkeä. Mutta tiukin kaikista on itse herra Brown joka ei pitkään malta olla kappaleen aikana hiljaa. Eikä tarvitsekaan.

Papa's Got a Brand New Bag on ensimmäinen arvotuksi tullut kappale blogissani jota voidaan kiistatta kutsua klassikoksi. Se on kappale joka näytti suuntaa niin James Brownin kuin kokonaisen musiikkigenren tulevaisuudelle. Jotkut kappaleet ovat oman aikansa lapsia joiden tehno hiipuu ajan kuluessa ja toiset ikiklassikoita jotka tulevat sukupolvet löytävät aina uudestaan ja uudestaan. Kyseessä on kuin laulun kertoma vanha herra josta on vielä näyttämään mallia nuoremmilleen.

Arvosana: 8,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti