keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Peabo Bryson and Roberta Flack - Tonight I Celebrate My Love

Artisti: Peabo Bryson ja Roberta Flack
Kappale: Tonight I Celebrate My Love (1983)
Albumi: Millennium - 40 Hits 1980-1984
Mieleenjäävin lause kappaleesta: (Tonight I celebrate my love for you, ooh.)

Keskiviikon sattuman sanelemaksi saimme duettoballadin joka kävisi oppikirjaesimerkistä. Tämäntyyppisessä balladissa miesvokalistin tulee tuoda mieleen Disney elokuvien prinssit ja naisvokalistin hieman epätoivoisesti rakastunut kohtalokas prinsessa. Tonight I Celebrate My Loven kohdalla perusasiat ovat siis kunnossa. Peabo Bryson kuulostaa sopivan poikamaisen miehekkäältä ja Roberta Flack on riittävän kohtalokas ja tunneskaalallisen sävykäs. Bryson loikin uransa duetoilla ja hän on kaksinkertainen grammyvoittaja kappaleista Beauty and the Beast (Celine Dionin kanssa) ja  A Whole New World (Regina Bellen kanssa). Flack jäänee popmusiikin historiaan parhaiten Killing Me Softly With His Song -klassikosta. 

Kun aiemmin kirjoitin että tämän päivän kappale kävisi oppikirjaesimerkistä, en tarkoittanut että kappale olisi esimerkillisen hyvä vaan että kappale on hyvin keskinkertainen lajityypissään. Siinä on rauhallinen alku josta sitten päästään kertosäkeeseen ja lopussa on vielä pieni lisänostatus.

Se mikä erottaa päivän biisin esimerkiksi I Know Him So Well:sta tai Beauty and the Beastista on liiallinen kliinisyys ja innottomuus. Vaikultelma suurista tunteista jää paljon laimeammaksi kuin edellämainituissa. Tonight I Celebrate My Loven kuvaama pariskunta on ehkä tunteiltaan intiimi muttei kovin intohimoinen. On ehkä virhe verrata tällaista balladia edellämainittuihin voimaballadeihin, mutta teen sen silti.

Tonight I Celebrate My Love kuulostaa kuitenkin varsin ajattomalta, se olisi varsin hyvin voitu julkaistu juuri tällaisena vuosina 1980-1999. Siinä ei ole mitään yllättävää tai erikoista ja se on kaikilta osin riittävän hyvin tehty ja toteutettu. Hellät tunnetilat välittyvät sen kautta varmasti riittävän hyvin ja varmasti olisi paljon huonompiakin vaihtoehtoja illan viimeiseksi hitaaksi.

Arvosana: 5,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti