perjantai 10. syyskuuta 2010

Robyn - Should Have Known

Artisti: Robyn
Kappale: Should Have Known (2002)
Albumi: Don't Stop the Music
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "I should have seen it coming, I should have f*cking known."

Ja tämän viikon ajan kasassa pidetty teema katkesi tämän päivän sattuman sanelemaan. Ei voida mitenkään sanoa että Robynin Should Have Known tai edes albumi jolle se kuuluu olisivat olleet mitenkään erityisiä vedenjakajia artistin uralla. Robyn on toki kokenut urallaan alun nousun jälkeen pienemmän menestyksen kauden ja sitten uuden nousun, mutta nyt sattuman ajoitus ei osunut siihen kohtaan hänen levytysurallaan. Eikä oikeastaan olisi edes voinut osua sillä sitä levyä ei ainakaan tämän kirjoittamisen aikana levyhyllystäni löydy.

Should Have Known on tyylillisesti hyvin tyypillinen hitaahkotempoinen elekroninen R&B kappale vuosituhannen alusta. Biisi alkaa hitaalla narinasoundilla eikä tempo tai tunnelma kohoa tästä koko kappaleen aikana kuin pieneksi hetkeksi. Kappale kertoo varsin tyypillisen ihmissuhteessa siipensä polttaneen nuoren naisen tarinan. Joku tulee ja saa luottamuksen kuitenkin vain pettäkseen ja jäljelle jäävät vain pettymys ja kyyneleet.

Voi olla että kappaleen laiska ja hieman utuinen tunnelma on luotu kuvastamaan pettymyksestä turtunutta olotilaa, mutta ehkä juuri siksi tunne ja särmä jäävät siitä puuttumaan. Yksi f-sana ei siihen yksin riitä. Tai ehkä Should Have Known vaatisi toimiaakseen petetyksi tulleen tunnetilan mutta sattuma voi ehkä sanella tämän blogin kappaleet muttei blogin pitäjän päivittäistä tunnetilaa. Robyn ehkä itsekin pettyi Should Have Knowniin, sillä hän levytti sen myöhemmin uudelleen.

Arvosana: 4,0/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti