maanantai 13. syyskuuta 2010

Roxette - Better Off On Her Own

Artisti: Roxette
Kappale: Better Off On Her Own (2003)
Albumi: The Pop Hits
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "The moon fell into the lake."

Olen jo aiemmin tämän blogin yhteydessä puhunut eri kokoelmiin laitettavista uusista biiseistä joista toiset ovat puhtaita täytebiisejä ja toiset täyttä tavaraa. Better Off On Her Own ei ole kumpikaan. Se ei ole huippubiisi eikä myöskään täytettä vaan varsin kelpo ja sympaattinen tuotos. Pienille ja sympaattisille kappaleille on aina sijansa.

Roxette julkaisi vuosina 2002 ja 2003 erilliset kokoelmat balladi ja pop hiteille. Ajankohta kokoelmille varmaankin johtui osittain Marie Fredrikssonin kamppailusta aivokasvaimen kanssa jostä hän onneksi selvisi voittajana. Samasta syystä useimmat kokoelmaa varten levytetyistä uusista kappaleista olivat enemmän Per Gesslen äänen varaan rakennettuja, vaikka tämän päivän sattuman sanelemassa myös Marien ääntä kuullaan taustoissa. Toki voi myös olla että kyseessä on alunperin aiemmilta albumeilta pudonnut sävellys.

On vaikea uskoa että Roxetten alkuaikoina Per piti itseään liian huonona vokalistina olemaan kappaleiden päälauluvastuussa. Vaikkei Perin ääni olekaan ehkä voimakkain se on kuitenkin persoonallinen ja riittävän sävykäs. Better Off On Her Own kuulostaa hyvin 60-lukumaiselta niin kitaroiden kuin urkujenkin osalta. Se ei ole Roxetten 80-luvun voimapoppia eikä myöskään megaballadi. Kappale on tyylillisesti hyvin samanlainen kuin Gesslen myöhempi retroileva Son of A Plumber -sooloprojekti. 

Biisin pituus joka jää karvan verran alle kolmen minuutin on juuri sopivan retromittainen. Laulun tarina on klassinen naiseni minut jätti joka on kuultu miljoonia kertoja ja tullaan kuulemaan vielä useampia kertoja lisää, onhan se jotakin johon kaikki osaavat samaistua.

Better Off On Her Own on sympaattinen musiikillinen 60-luku pastissi joka on Gesslemäisen ammattitaitoisesti kasattu kokoon. Eikä yhtään sen enempää eikä vähempää. 


Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti