lauantai 18. syyskuuta 2010

t.A.T.u - Ty Soglasna

Artisti: t.A.T.u
Kappale: Ty Soglasna (2005)
Albumi: Lyudi Invalidy
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Ty soglasnaaaaaaaaaa!"

Koska näitä teemaviikkoja on hyvin vaikea synnyttää satunnaiseen valintaan perustuvassa blogissa niin tyytyväisenä totean että tämänkertainen on blogin ensimmäinen venäläinen sattuman sanelema. Niin artistin kotimaan kuin esityskielenkin suhteen.

t.A.T.u johon tästä lähtien viittaan nimellä Tatu on venäläinen tyttöduo joka löi läpi valehduilla lesbousväitteillä (minkä ei olisi enää 2000-luvulla pitänyt olla mikään kohujuttu mutta toisin kävi) mutta toki myös kieltämättä varsin tarttuvilla ensisingleillä kuten All the Things She Said ja Not Gonna Get Us. Vaikka aivan alun veroinen menestys on heitä myöhemmin karttanut, uusia levyjä on silti julkaistu kohtuullisella menestyksellä ja Euroviisuissakin he kävivät edustamassa Venäjää kolmannen sijan arvoisesti.

Kappaleen nimi tarkoittaa suunnilleen "sinä hyväksyt" tai "sinä suostut". En hallitse venäjää kielenä muutamaa lausetta enempää joten merkitys voi hyvinkin hämärtyä englanninkielisestä käännöksestä suomenkieliseksi edelleen käännettäessä. Kappaleen sanoitus kuvaa yhden yön suhteesta toiseen päätyvää päähenkilöä joka myös perustelee sen miksi ryhtyy sellaiseen. Ihmisen joka ei pysty uskomaan perinteisempään rakkauteen täytyy silti saada tuntea itsensä jollakin tapaa rakastetuksi vaikka vain suostumalla jokaisen vastaantulijan tarjouksiin. Eli varsin sopivaa materiaalia Tatun tyypilliselle angstiselle tyylille.

Kappaletta kuunnellessa ainakin kertosäe tulee hyvin tutuksi, sillä lause ty soglasna kuullaa niin kertosäkeessä kuin ulkopuolellakin. Voi olla että vähempikin toistelu olisi riittänyt, sillä kappale ei muutenkaan ole taustoiltaan aivan tarpeeksi vaihteleva jotta vetovoima säilyisi koko ajan. Hieman vaihtelua tuovat alussa olevat kuiskailut ja rauhallisempi väliosa.  Viisaasti kuitenkin biisin kokonaismitta on jätetty karvan verran yli kolmen minuutin. Kokonaisuus on kuitenkin tarpeeksi siisti, syntikkasoundit ovat kunnossa ja tunnettakin välittyy. Keskinkertaisuuden rima ylittyy kuitenkin vain hipoen.

Arvosana: 5,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti