maanantai 13. joulukuuta 2010

Tarja Turunen - Calling Grace

Artisti: Tarja Turunen
Kappale: Calling Grace (2007)
Albumi: My Winter Storm
Mieleenjäävin lause kappaleesta: "Still love remains."

Tarja Turunen julkaisi ensimmäisen englanninkielisen soololevynsä My Winter Storm vuonna 2007. Soololevyyn kohdistui varmasti paljon odotuksia Turusen jouduttua erotetuksi Nightwishista kaksi vuotta aiemmin. Suomessa levy otettiin hyvin vastaan ja sitä on myyty platinalevyyn oikeuttava määrä. Eron jälkeisessä suosiossa Nightwish veti kuitenkin pidemmän korren. 

My Winter Storm oli levy jota en ikinä odottanut ostavani, sillä olin itse sitä mieltä että Turunen oli Nightwishin heikoin lenkki. Pidin kuitenkin ensimmäisenä singlenä julkaistusta I Walk Alonesta ja tutkittuani kappaleen tekijätietoja huomasin että kappaleesta vastasivat Vacuumista tutut Anders Wollbeck ja Mattias Lindblom. Samalla huomasin että he olivat mukana monella muullakin biisillä My Winter Storm albumilla, joten lisäsin levyn ylipitkälle ostetaan kun hinta on pudonnut alle midpricen listalleni. 

Yllättäen levy löytyikin kolmella eurolla pahamaineisesta Anttilan alekorista vuosi takaperin. My Winter Storm albumi paljastui kuitenkin varsin keskinkertaiseksi albumiksi vaikka Wollbeck/Lindblom olivatkin tehneet albumin kaksi parasta kappaletta. (I Walk Alone ja Die Alive) Noh, ehkä hinta ja laatu kuitenkin kohtasivat.

Calling Grace on My Winter Storm albumin päätösbiisi jos bonusraitoja ei lasketa. Ehkä siitä johtuu kappaleen hienoinen väsyneisyys näin irrallaan kuunneltuna. Albumi voidaan toki lopettaa onnistuneesti kunnon runttausbiisiinkin, mitään sääntöjähän tähän ei ole. Mutta useimmiten kuitenkin on päädytty päättämään albumikokonaisuus rauhalliseen kappaleeseen. Callling Grace on pienieleinen ja rauhallinen kappale jossa suurin rooli on Turusen laululla. Kauniisti soitettu akustinen kitara sekä sello antavat oman pienen lisämausteensa, mutta nekin soivat ehkä hitusen liian tutun ja turvallisen kuuloisesti. Turusen pätevä mutta jotenkin kylmä laulusuoritus täydentää kokonaisuuden joka on kaunis mutta tylsä. 

Arvosana: 4,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti